Начало Избрани Норис за Верстапен: Карането му не е особено чисто. Зак Браун: Стига...

Норис за Верстапен: Карането му не е особено чисто. Зак Браун: Стига толкова

258
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис се озова в нов сблъсък с Макс Верстапен по време на Гран при на Мексико, която бе спечелена от Карлос Сайнц (Ферари). Този път пилотът на Ред Бул бе наказан, и то два пъти с по 10 секунди – за избутване на състезател от пистата и за придобиване на предимство при излитане от трасето. След финала Норис каза, че не му се е искало, но е знаел какво да очаква от съперника си.

„Знаех какво да очаквам. Не исках да се случва подобно нещо, защото много уважавам Макс като пилот, но бях готов и очаквах някакво такова поведение. Според мен това не е особено чисто каране, но аз го избегнах и направих добро състезание“, коментира Норис.

„Състезанието беше много трудно. През първите няколко обиколки само се стараех да остана в надпреварата и да се опазя от всякакви инциденти. Но Карлос направи страхотно състезание, поздравления за него и Ферари. Те бяха страшно бързо. Аз опитах. Дадох най-доброто от себе си. Ще продължа да работя. Давам всичко от себе си. Като отбор се справяме страхотно. В това състезание бяхме сред най-бързите към края. Ще се съсредоточим върху себе си и ще продължим да натискаме“, добави Норис.

Зак Браун приветства решенията на стюардите.

„Това положение става вече абсурдно. Аплодирам стюардите. Стига толкова. Нека занапред има добри, чисти състезателни маневри“, заяви Зак Браун непосредствено след финала на състезанието.

„Мисля, че стюардите си вършат работата. Ясно е от наказанията, които наложиха. Не мисля, че ние трябва да вършим нещо. Просто да оставим стюардите да работят. Те се справиха добре този уикенд“, допълни главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)