Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис защити стратегията на Макларън

Норис защити стратегията на Макларън

1485
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

Ландо Норис защити стратегията на екипа на Макларън по време на Гран при на Азербайджан. Британецът се движеше на 7-а позиция, а при назначаването на режима на виртуална кола за сигурност от отбора решиха той да спре в бокса за нов комплект гуми софт.

Така Норис се върна на пистата зад съотборника си Карлос Сайнц и беше 8-и. В Макларън се надяваха в последните 10-ина обиколки той да може да настигне и изпревари Сайнц и 6-ия Серхио Перес, но Ландо нямаше нужната скорост и завърши на 17 сек зад съотборника си.

„Като отбор, ние не загубихме и не спечелихме точки, заяви Норис. – Просто искахме да видим дали можем да вземем предимство спрямо Перес и да го изпреварим с различна стратегия. Защото иначе нямахме нужната скорост на правата. Затова съм доволен, че завършихме 7-и и 8-и.“

Сайнц определи състезанието си като облекчение след първите 3 кръга, в които не успя да спечели точки. „Нямахме никакви проблеми и демонстрирахме на какво сме способни, обясни испанецът.

– Имахме страхотно темпо през целия уикенд. Но знаем, че колата ни трябва да се подобри във всяка една област. Още сме на 1 секунда или повече зад лидерите.“