Начало Избрани Норис: Успяхме да възстановим част от изоставането си и спечелихме ценни точки

Норис: Успяхме да възстановим част от изоставането си и спечелихме ценни точки

518
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Макларън си тръгна с осем точки от състезанието на Ред Бул Ринг. Екипът от Уокинг отново не бе достатъчно близо до Ферари, Ред Бул и Мерцедес. Основната битка на Макларън бе със състезателите на Хаас Мик Шумахер и Кевин Магнусен.

Ландо Норис отново бе по-предно класирания пилот на британският тим. 22-годишният състезател завърши на седма позиция след като получи 5-секундо наказание заради нарушаване на ограниченията на пистата Ред Бул Ринг. Също така той се придвижи едно място по-напред след отпадането на Карлос Сайнц от Ферари.

„Вчерашният ден беше положителен. Успях да мина няколко позиции по-напред и спечелих солидни точки. Направих няколко грешки, свързани с ограниченията на пистата и получих наказание от пет секунди. Така че трябваше да съм шести“, сподели Норис.

„Като цяло състезанието беше добро. Темпото на болида беше прилично и получихме точките, които искахме. В крайна сметка съм доволен от Гран при на Австрия. Просто трябва да продължим да се подобряваме и да се стараем повече. Искам да изкажа големите си благодарности на всички за усърдната работа както на пистата, така и във фабриката в Уокинг. Успяхме да възстановим част от изоставането си и спечелихме ценни точки.“

Съотборникът на Норис Даниел Рикиардо финишира на девета позиция в надпреварата на Ред Бул Ринг. Това бе едва четвърто финиширане в зоната на точките за пилота на Макларън след Австралия, спринта на Имола и Азербайджан.

Очевидно целта беше да съм в зоната на точките. Мисля, че всички от екипа са доволни. Това е много по-добре, отколкото в петък. Спечелването на две точки е добре за нас. В първия стинт имах проблеми с лява предна гума, тъй като в първия завой допуснах грешка и блокирах гумите. Поради това изостанах малко и не се чувствах толкова добре, в събота. След това имахме повече трудности със същата гума, дори и без да има плоски петна по нея. Мисля, че се справихме добре.  Щеше ми се да бях изпреварил Магнусен. В крайна сметка направихме каквото можахме. Успях да спечеля две точки и ограничих щетите. Така че съм доволен от уикенда на Ред Бул Ринг“, каза Рикиардо.

Шефът на Макларън Андреас Зайдл бе доволен от двойното завършване на неговите пилоти в топ 10.

„Завършването в топ 10 с двата автомобила е добър резултат след трудния уикенд в Шпилберг. След доброто възстановяване по време на спринта, целта беше просто да продължим напред. Седмото и деветото място в Гран при на Австрия е удовлетворяващо, след като уикендът започна наопаки. Имахме няколко проблеми в петък, които попречиха да изпълним нашата програма“, каза Зайдк.

Благодаря на Ландо и Даниел затова, че показаха страхотен боен дух. Същото важи и за екипа, който работи усилено този уикенд, както и през цялата поредица от състезания. Вчера проведохме чисто състезание, което ни отведе там, където трябваше да отидем. Благодарим на всички тук на пистата и във фабриката, заедно с колегите ни от HPP. Всички те ни помогнаха да спечелим осем точки в битката за шампионата при конструкторите. Сега ни предстои кратка почивка, за да се възстановим и да анализираме представянето си, преди да се включим отново във Франция. Очакваме с нетърпение надпреварата на Пол Рикар“, допълни шефът на Макларън.