Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис ще кара в първата тренировка в Белгия вместо Алонсо

Норис ще кара в първата тренировка в Белгия вместо Алонсо

50
0
Ландо Норис

Младият пилот на Макларън Ландо Норис ще кара в първата свободна тренировка за Гран при на Белгия на мястото на Фернандо Алонсо, който обяви оттеглянето си от F1 след края на сезона.

Норис е един от кандидатите за второто титулярно място в тима догодина, като това на Фернандо вече бе заето от Карлос Сайнц. Другият основен кандидат е Щофел Вандоорн.

Ландо кара във Формула 2 този сезон, като в Макларън изглежда искат да видят как ще се справи младокът по време на Гран при уикенд. Досега той е правил само тестове за тима, последният от които в началото на август на Хунгароринг след Гран при на Унгария.

Смята се, че на Норис ще бъде даден и още един шанс да кара в тренировка – в първата за Гран при на Италия на Монца, която е само седмица след тази в Белгия. Там той ще замени Вандоорн.

Щофел не се представя много добре този сезон и затова в тима проучват и други възможности. Според спекулациите вариант за второто място в Макларън е и Естебан Окон, който може да загуби позицията си във Форс Индия.

Ексклузивно интервю с младата надежда на Макларън Ландо Норис и обзор на неговата кариера досега четете в новия брой 218 на списание ClubS1