Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис си поставя много амбициозни цели за 2019 г.

Норис си поставя много амбициозни цели за 2019 г.

50
0
Ландо Норис

Новият пилот на Макларън Ландо Норис си е поставил доста амбициозни цели за 2019 г. Той иска да побеждава съотборника си Карлос Сайнц във всяка една квалификация и състезание, колкото и нереалистично по думите му да звучи това на този етап.

Норис бе избран за заместник в екипа от Уокинг на неубедителния Щофел Вандоорн, а испанецът замени оттеглилия се от спорта Фернандо Алонсо. Двамата ще имат не леката задача да са част от възраждането на тима, което според шефа Зак Браун трябва да се случи в следващите няколко сезона.

„Идеалната ми цел е да побеждавам Карлос във всяко състезание, във всяка квалификация, каза Норис при представянето на новия смартфон на Макларън OnePlus 6T. – Към момента това изглежда нереалистично, но ще направя най-доброто, което мога, за да съм готов за сезона.

Всяка година, когато отивам в нови серии, съотборникът ми вече има 1-2 сезона в съответната дисциплина. А в случая сега Карлос ще бъде в своя 5-и сезон в F1. И това е голяма разлика. Има писти, на които не съм карал, като Сингапур, Монреал и Мелбърн. Но аз искам да победя Карлос и това е целта ми.“