Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис след четвъртото място в квалификацията: Уверен съм. Имам добра кола, с...

Норис след четвъртото място в квалификацията: Уверен съм. Имам добра кола, с която мога да се състезавам.

1975
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Спас Генев

Ландо Норис ще потегли от втора редица в утрешното състезание. Британецът се класира четвърти като пред него останаха само Ръсел и двамата пилоти на Ферари. Ландо е е щастлив от класирането си, но е и изненадан, тъй като не е очаквал да завърши пред двете коли на Ред Бул. Също така той отбеляза, че е останал на само две десети от Шарл Льоклер, което според него е впечатляващо предвид разликата в представянето на колите. Все пак той смята, че е било възможно да бъде дори по-близо от това.

„Обиколката ми не беше перфектна, но все пак беше добра. Вятърът ме затрудни, а и колата е трудна за управление. Можем да бъдем бързи, просто не е лесно. Много е сложно да си на лимита във всеки завои по време на всяка обиколка.“

„Като пилот винаги искаш максимума, но P4 е добре свършена работа. Вчера нещата изглеждаха добре. Мисля, че всички сме се доближили малко. Ние имахме добър ден, а останалите лош. Днес нещата бяха малко по-равностойни. Уверен съм. Имам добра кола, с която мога да се състезавам“ сподели още Норис.

Даниел Рикиардо пък се класира на девето място въпреки че през голяма част от квалификацията изглеждаше по-близо до съотборника си. Той сподели, че по време на последния си тур е загубил много в първия сектор, тъй като не е имал достатъчно сцепление на предните гуми. Така той е блокирал колелата си във втори завой и не е успял да навакса изоставането до края. Той е разочарован от резултата, защото смята, че колата е позволявала по-предно класиране.