Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нощен тест на пистата Индианаполис

Нощен тест на пистата Индианаполис

45
0

За първи път ФИА организира нощен тест, за да изпробва в реални условия какво е да се кара след залез слънце.###За първи път ФИА организира нощен тест, за да изпробва в реални условия какво е да се кара след залез слънце. Причината е намерението на асоциацията от следващата година в календара да фигурира и нощен старт.
Това стана на пистата Индианаполис, а целта е ФИА да предцени дали подобно мероприятие ще съответства на изключително строгите й мерки за безопасност. Предполага се, че първото нощно състезание във Формула 1 ще се проведе в Сингапур следващата година, естествено, ако всички други тестове минат успешно.
Около девет и половина вечерта няколко лампи осветиха пистата, за да се изпробва дали има достатъчно видимост, когато колите се движат с висока скорост. Колата за сигурност на ФИА и няколко линейки се пуснаха по трасето за около 30 минути. Освен това бяха използвани телевизионни камери, за да се предцени дали ще бъде лесно да се заснемат болидите по време на нощната надпревара.