Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нов договор на Шумахер подронва слуховете за оттеглянето му

Нов договор на Шумахер подронва слуховете за оттеглянето му

38
0
Михаел Шумахер

Въпреки продължаващите слухове в британската преса за това, че Михаел Шумахер ще се откаже от участие във Формула 1 след изтичането на договора си, индикациите за възможното му оставане в спорта стават все повече. Според слуховете Хамилтън бил много близо до подписването на договор с Мерцедес, а с това и заемането на ролята на заместник на рекордьора по титли, но изглежда, че в последните дни нещата са се променили и мениджърите на шампиона от 2008 г. са започнали отново преговори с Макларън, които били в напреднала фаза заради решението на Шумахер.

Така например подписването на персонален спонсорски договор между Шумахер и китайската фирма Erlinyou. Китайското предприятие представи по време на уикенда на Монца на полупрофесионална пресконференция своето ново лице. Според информация на германския вестник Bild шампионът ще прибере от сделката 7,5 млн. евро.

Erlinyou е основана през 2006 г. и е базирана в сферата на навигационните технологии. Те продават продуктите си в Европа, САЩ, Китай и Южна Америка. Договорът със Шумахер трябва да разшири пазарите и да подобри още имиджа на фирмата. Въпросът е дали китайците биха подписали многомилионен договор с пилот, който след края на сезона ще се откаже, пък било то и Михаел Шумахер? Или пък дали договорът няма два различни варианта – за пилот и за частно лице?

Интересното е, че сделката е уредена от бившия мениджър на шампиона, Вили Вебер, а не от настоящия му – бившата му говорителка Сабине Кем. Вебер също присъства в Италия за състезанието в кралския парк край Милано. Така Шумахер вече има седем персонални спонсора – Erlinyou, Deutsche Vermögensberatung (DVAG), Jet Set, Navyboot, Audemars Piguet, Schuberth и Rosbacher.