Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нов шанс в F1 очаква Хюлкенберг

Нов шанс в F1 очаква Хюлкенберг

2235
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг; снимка: Рено

Победителят в 24 часа на Льо Ман Нико Хюлкенберг е в изолация в дома си в Монте Карло и заяви, че кризата около коронавируса му е предоставила отлична възможност да осмисли всички опции за развитие на кариерата си. Той остана без място във Формула 1 за тази година, след като в Рено предпочетоха Естебан Окон за съотборник на Даниел Рикиардо. Немският пилот имаше няколко предложения – за Формула Е, световния шампионат за издръжливост, както и от DTM. Прие последното, но само отчасти. Остави си вратичка да се завърне във Формула 1, където смята, че кариерата му не е приключила, а скоро има голяма вероятност да получи нов отличен шанс.

„Невъзможно е да прогнозирам бъдещето си в момента, защото всичко е замряло, но аз нямам от какво да се тревожа”, заяви с усмивка Хюлкенберг

„Нека видим първо кога ще се подновят първенствата, как ще се развие цялата ситуация, ще се появят възможности или не. Вярвам в съдбата и само се надявам да бъда в точното време на точното място.”

Според немските медии Хюлкенберг наистина може да получи нова възможност да се състезава в Гран при, и то при повече от един вариант на разместване на пилотите. Нико би могъл да се върне в Рено, с които се раздели с добри чувства. Това може да стане в случай, че Даниел Рикиардо премине във Ферари или Макларън. Важно в тази връзка е, че според Хюлкенберг „пилотите във Формула 1 трябва да намалят заплатите си”. Той със сигурност ще е съгласен на доста по-ниско възнаграждение от 55-те милиона долара за две сезона, срещу които подписа Даниел.

Друг вариант е да се върне в тима на Алфа Ромео (доскоро Заубер). Може да заеме мястото на Кими Райконен, който все пак навърши 40 години, а отборът все така ще се нуждае от опитен пилот.

32-годишният Нико има зад гърба си 177 състезания във Формула 1

Нито веднъж не се е качвал на подиума, но е спечелил 511 точки. Не е изключен и вариант да си партнира с Кими. Той е възможен, ако Ферари предпочетат Антонио Джовинаци за съотборник на Шарл Льоклер от 2021 г.

Хюлкенберг обаче наистина не се тревожи по тези въпроси в момента. Той води преговорите си сам, след като преди години се раздели с Вили Вебер.

„Междувременно не крия факта, че се забавлявам чудесно”, продължи Нико. „Наслаждавам се на живота. Храня се добре, пия вино, така натрупах няколко килограма. Въпреки това продължавам да тренирам, за да не съм съвсем неподготвен в случай, че се открие добра възможност. Доста пилоти от F1 живеят тук, виждаме се от време на време и съм наясно със ситуацията.”

Хюлкенберг участва в първата виртуална Гран при, която Формула 1 организира в деня на Гран при на Бахрейн, но очевидно не тези надпревари са страстта му.

„Участвах в едно-две виртуални състезания, но не е същото”, заключава пилотът. „Не съм от Плейстейшън поколението и предпочитам реалното шофиране. На екран е забавно, но аз се изморявам много бързо от това напрежение…”

 

View this post on Instagram

 

2020 so far. taking a deep breath. stay safe everyone and lets get thru this challenging times together ✊? ? @f1blogger

A post shared by Nico Hülkenberg (@hulkhulkenberg) on