Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нов шеф на аеродинамичния отдел във Ферари?

Нов шеф на аеродинамичния отдел във Ферари?

45
0
бокс,Ферари

Още през май Люк Бижоа и Мерцедес решиха да се разделят. Мерцедес назначи Джеф Уилис за нов технологичен директор, на когото е подчинен и аеродинамичния отдел. Именно този отдел бе воден от французина. На него му бе предложен друг пост в отбора, както разкри и самият Рос Браун, но Бижоа отказа предложението и напусна.

След нормалната за Формула 1 карантина от половин година от вчера договорът на френския специалист се смята за официално прекратен. Според информация на гръцките колеги от gocar.gr от днес той вече е на работа във Ферари. Очаква се той да поеме аеродинамичния отдел, чийто последни шефове, Джон Айли и Марко де Лука , вече не са в отбора. След тяхното оттегляне поста бе поет от Николас Томбазис, но гъркът работи и като главен конструктор.

Според гръцкия сайт Томбазис ще се съсредоточи в бъдеще върху конструкторската работа, докато Бижоа поема аеродинамиката. Там очевидно има нужда от подсилване след като отбора видимо изостава в тази област от съперниците.

Бижоа е на 52 години и работи във Формула 1 от 1990 г. Тогава той е нает от екипа на Лижие. През 2001 г. той преминава от екипа, носещ вече името Прост в Минарди, а през 2003 г. отива в Уилямс. Там той замества прочулата се с недоразумението на носа подобен на риба-чук Антония Терци. През 2007 г. се премества в Хонда, който в последствие бе преименуван на Браун, а по-късно на Мерцедес.