Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нов собственик поема Кампос

Нов собственик поема Кампос

61
0

Хосе Рамон Карабанте пое изцяло контрола върху отбора, създадено от Адриан Кампос и приет за участие в световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. След месеци слухове за финансовото състояние на тима той става мажоритарен собственик в Кампос Мета 1 в опит да се спаси операцията и екипът наистина да участва в сериите.

Карабанте бе президент на тима в предишната конфигурация, при която участваше като инвеститор. Той е категоричен, че приема новата роля, за да осигури участието на отбора във Формула 1. Базата на отбора остава в Испания, а шеф на тима и управляващ директор става познатият вече в Гран при Колин Колес. Роденият в Тимишоара (Румъния) и бивш шеф на Форс Индия Колес ще се грижи за ежедневната работа в отбора преди първия старт за годината в Бахрейн.

– Бих искал да благодаря на Бърни Еклестън, който работи невероятно много, за да подкрепи усилията ни да опазим тима жив – заяви Карабанте. – Цялата операция бе изпълнена за минимално време с цел отборът да има два автомобила на грида в Бахрейн. Предстои ни още повече упорита работа, но се вълнуваме от предстоящия ни дебют в F1 и нямаме търпение да участваме – допълни той.