Начало Други Нова победа за Никола Цолов във Формула 4

Нова победа за Никола Цолов във Формула 4

2035
0
Никола Цолов

Никола Цолов записа 10-ата си победа за сезона в испанската Формула 4. Това стана днес във второто състезание от уикенда на пистата Арагон, където се проведе 5-ият кръг от шампионата.

След второ място вчера в първата надпревара, днес във втората Цолов стартира от първа позиция. Този път той поведе след старта и постепенно се откъсна напред пред съотборника си в Камос Рейсинг – Хю Бартър.

Във финалната фаза от надпреварата Бартър бе застигнат от Тимотеуш Кухарчик. А от това се възползва Цолов, който се откъсна напред. В последната обиколка Кухарчик предприе агресивна атака на обрания завой и успя да заеме 2-ото място. Напред Никола финишира необезпокояван като победител, като направи и най-бързата обиколка.

В последното 3-о състезание от уикенда на Арагон Цолов нямаше шанс. Той стартира втори и потегли по-добре от Бартър, но не успя да го изпревари. Последва излизане на колата за сигурност заради инцидент по-назад в колоната.

При рестарта Бартър изчака до последния възможен момент с ускорението и това постави Никола в сложна ситуация, който бе атакуван Кухарчик в първия завой. Тимотеуш не му остави достатъчно място и се наложи Цолов да излезе в зоната за сигурност и той изостана до 6-о място.

До финала Цолов показа скоростта си. Той направи най-бързата обиколка и навакса до 4-ото място, като нямаше време, за да напредне повече. 2 кръга преди края на сезона Българския лъв продължава да води убедително в шампионата пред Бартър, който спечели последното 3-о състезания днес.