Начало Други Новата Хонда Сивик WTCC приключи успешно първия си тест

Новата Хонда Сивик WTCC приключи успешно първия си тест

41
0
Хонда Сивик WTCC

Новата Хонда Сивик WTCC, която ще се състезава в тазгозишния световен шампионат за туристически автомобили, приключи успешно първия си тест.

JAS Моторспорт изкараха за първи път новата спецификация на писта. Екипът малко се забави с появата на трасе, но единият от пилотите на отбора – Габриеле Таркини – обясни по-рано философията за това решение:

Планът по принцип бе да започнем с хибриден Сивик. Накрая бе решено да се изчака, докато машината е напълно готова, тъй Хонда R&D и JAS Моторспорт притежават достатъчно умения и опит, за да направят конкурентоспособна кола.

Изпитанията се проведоха на пистата Рикардо Палети във Варано де Мелегари (близо до Парма в Италия). Таркини бе зад волана и нямаше сериозни проблеми, които да докладва на екипа си. Следващата седмица отборът започва пълна тестова програма в подготовка за новия сезон.

Междувременно деветкратният WRC шампион Себастиен Льоб, който тази година ще дебютира със Ситроен в WTCC, изкара няколко дни в Аржентина. Целта бе да направи проби с автомобил от местния шампионат за туристически автомобили, но той прескочи и до Дакар, където се видя с Карлос Сайнц, Стефан Петерханзел и т.н.

Льоб направи и планирания тест – с DG MotorSport Пежо 308, след което проследи една от отсечките на най-прочутата надпревара за издръжливост.

Беше изумително изживяване. Бях впечатлен да видя състезателите да вървят с висока скорост на толкова неравен терен. Беше забележително и какви физически усилия влагат. По време на рали караме състезателни етапи с максимална дължина от 40-50 километра и дори не мога да си представя как издържат при това темпо в продължение на повече от 400 километра – коментира Льоб.