Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новата кола на Рейсинг Пойнт с няколко секунди на обиколка по-бавна

Новата кола на Рейсинг Пойнт с няколко секунди на обиколка по-бавна

100
0
предно крило,Рейсинг Пойнт

Новата кола на Рейсинг Пойнт ще е с няколко секунди на обиколка по-бавна от миналогодишната заради ограниченията в аеродинамиката от правилата. Това заяви техническият директор на тима Андрю Грийн.

За 2019 г. регулациите бяха изменени така, че колите да са с по-опростени крила и аеродинамични елементи, което да намали притискането им и да увеличи възможностите за изпреварвания. Това съответно ще направи състезанията по-интересни.

В края на миналата година Макс Верстапен заяви, че въпреки промените, данните от аеротунела на Ред Бул показвали, че при новата кола на „биковете“ са достигнати нива на притискане, близки до тези през 2018 г. При Рейсинг Пойнт изглежда нещата са различни.

„Цялата промяна ни връща 2 години назад в развитието, обясни Грийн. – Не знаем дори дали ще успеем да се върнем към нивата преди правилата за новите по-широки коли да влязат в сила през 2017 г.

Новата ни кола изглеждаше наистина зле, когато за първи път я сложихме във въздушния тунел. Загубата на представяне беше огромна. Говорим за няколко секунди на обиколка. Очаквам голяма битка на инженерите с решения на проблема за възвръщане на загубите.“