Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новата кола определено е по-бърза от миналогодишната, смята Люис

Новата кола определено е по-бърза от миналогодишната, смята Люис

79
0

Люис Хамилтън заяви, че новата кола на Мерцедес определено е по-бърза от миналогодишната. Британецът постигна най-добро време в последния 4-и ден от първите тестове на отборите на пистата Каталуня, като постижението му от 1:19.333 мин с гумите медиум бе забележително.

„Това е еволюция на миналогодишната кола, като имаме по-добри гуми и нова настилка тук в Барселона. Това прави нещата за нас да изглеждат по-добре, отколкото са всъщност, обясни шампионът. – Досега всичко е наистина добре. Днес излязох с желание, защото досега нямахме много направени обиколки.

Трудно е да се каже дали колата е много по-добра и колко от това се дължи на новото покритие на трасето и на гумите. Следващата седмица ще разберем това по-добре. Но определено усещам колата като по-добра спрямо миналата година.“

Люис навъртя общо 69 обиколки днес, като общият брой за 4-те дни стана 94. Това е далеч от правените в предишните години около 300, но това е обяснимо с лошите условия в много от дните на Каталуня. Това не притеснява Хамилтън, който не смята, че има няма никой с много повече прекарано време на трасето.