Начало Рали Нови проблеми с гумите очакват във WRC

Нови проблеми с гумите очакват във WRC

80
0
???-???? ???????,???? ?????????? 2011

Притеснения относно новите гуми на Мишлен за макадам, които ще се използват в рали Йордания (14-16 април), изрази инженерът на Форд Джордж Блек.

Следващият кръг от календара на световния рали шампионат е именно надпреварата в Йордания. Френската компания изтегли първоначално предлаганите гуми за макадам, след като Ситроен сигнализираха за голям брой спуквания по време на теста си преди рали Мексико. Проблеми от този род имаше и в рали Португалия.

По тази причина, основавайки се на собствени изследвания, от Мишлен предлагат нов тип гуми. От компанията обясниха, че те имат по-здрава конструкция, целяща защита именно от спуквания.

Това обаче е причината за опасения от страна на специалиста на Форд Блек.

– Аз съм притеснен, защото по този начин ние просто изместваме проблема. По време на тестове констатирахме много по-висока степен на износване при новите гуми. Няма подвижност, която да позволи на новата конструкция да се приспособи към повърхността на пътя и да създава сцепление. Толкова е трудно, стои върху пътя и се върти, причинявайки повече износване. Отивайки в Йордания, Сардиния и Гърция, можем да имаме проблеми с износването на гумите.