Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нови съмнения се породиха относно връщането на Франция в F1

Нови съмнения се породиха относно връщането на Франция в F1

16
0
Гран при на Франция

Нови съмнения се породиха относно връщането на Гран при на Франция във Формула 1. Президентските избори в страната завършиха с победа на социалиста Франсоа Оланд и съответно смяна на политическата власт. Споразумението за включване на надпреварата в календара бе сключено с предишния премиер Франсоа Фийон. Настоящият спортен министър Валери Фурнирон обаче охлади ентусиазма.

Сделката бе почти факт, като договорът бе за седем години. Първият сезон трябваше да е 2013 г. и след това надпреварата да се състои през година. Не бе потвърдено дали това означава ротация с Гран при на Белгия. Бе предвидено стартът да е на пистата Пол Рикар.

За настоящото социалистическо правителство обаче се смята, че предпочита Маникур, ако изобщо има намерение да продължи проекта.

Имаше забележително ускорен процес по разговорите за евентуално връщане на състезанието във Формула 1 – заяви Фурнирон през френското радио RMC. – Нужна е обаче допълнителна яснота по въпроса, колко ще струва и относно очевидната липса на загриженост от страна на F1 боса (Бърни Екълстоун – б.р.) за околната среда. Съществуват сериозни пречки за достъп до Пол Рикар и всичко това заслужава повече от 10-минутен дебат. Не сме против старта, но сме сигурни, че ще има такъв във Франция догодина.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.