Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият Макларън премина успешно краштестовете на ФИА

Новият Макларън премина успешно краштестовете на ФИА

92
0

Новият болид на Макларън за 2017 г. премина краштестовете за здравина на шасито на ФИА. Досега същото вече сториха новите коли на Форс Индия, Торо Росо и Хаас, а Ред Бул премина изпитанието за здравина на носа. Очакваше се за новия сезон отборите да имат повече проблеми със справянето с краштестовете заради промените в правилата и много по-различните коли като аеродинамика.

„След много тежката работа, искам да благодаря на тези, които ни помогнаха да преминем краштестовете на ФИА”, заяви състезателният директор на Макларън Ерик Булие. Екипът от Уокинг ще покаже новия си болид на 24 февруари, като се очаква името му да бъде MP4-32. Надеждите на шефовете на тима са тези година Макларън да се класира сред първите 3 или 4 тима в шампионата при конструкторите.

„Видяхме данните от аеродинамичните ни изследвания и те изглеждат добре. Тези за мощността на мотора също са добре, заяви изпълнителният директор на Макларън Зак Браун. – 2015 г. беше много болезнена за нас, но за 2016 г. направихме добра стъпка напред. Но още не сме там, където очакваме да бъдем. Ако успеем да направим същата стъпка напред тази година, каквато направихме през миналата, това означава, че вървим в правилната посока.”