Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият Макларън ще е много различен като цветова схема

Новият Макларън ще е много различен като цветова схема

30
0

Новият болид на Макларън ще е много различен от предшественика си по отношение на цветовата схема, като това ще бъде най-голямата промяна от години, съобщават британските медии. Има вероятност тимът да използва в оцветяването си оранжево, което е легендарен за отбора от Уокинг цвят. От края на миналата година отборът претърпя сериозни промени с напускането на досегашния изпълнителен директор Рон Денис.

Дошлият на неговото място Зак Браун вече заяви, че нещата в екипа ще се правят по различен начин, като това може да включва нова визия на болида за 2017 г. Преди именно Денис се противопоставяше на идеята за промяна в оцветяването и връщане на оранжевото.

„Цветовата схема на болида за 2017 г. вече бе одобрена от членовете на тима. Показахме я на останалите хора в отбора и всички сме много развълнувани, каза Браун, намеквайки, че ще има сериозни промени в цветовете. – Мисля, че и феновете ще са много ентусиазирани да видят как ще изглежда колата технически и визуално.”

Слуховете за завръщане на оранжевото в цветовата гама на тима бяха подсилени и от използването на оранжеви букви в съобщението за датата на представянето на колата (24 февруари) в tweeter.

Според motorsport.com оранжевото ще заема доста голяма част от цветовата схема и ще напомня на тази от болидите на Макларън за Can-Am от периода 1968-1971 г. За последните 2 десетилетия тимът на 3 пъти използва оранжево оцветяване в предсезонните тестове – през 1997, 1998 и 2006 г. (на снимката горе).