Начало Автомобили Новият Chevrolet Cruze демонстрира вълнуващ дизайн

Новият Chevrolet Cruze демонстрира вълнуващ дизайн

42
0

Първите фотографии на новия седан Chevrolet Cruze, който ще отбележи своята премиера на автомобилното изложение в Париж през месец октомври, разкриват динамично купе с четири врати, което доказва, че впечатляващият дизайн и отличното съчетание на качества и цена не са взаимоизключващи се понятия.

Cruze ще се предлага на европейските пазари от месец март следващата година и е вълнуваща нова интерпретация на класическия седан, отразяваща новия глобален стилистичен език на марката Chevrolet, който междувременно се превръща в отличителна черта на всички автомобили с емблемата със златния „плюс”.

Дъговидната линия на покрива на Cruze, простираща се от стръмно наклоненото челно стъкло към плавната линия на задните странични колони и късата чупка на багажника придава на каросерията на компактния седан подобни на спортно купе пропорции.

По-широк и по-дълъг от повечето свои конкуренти, новият Cruze се отличава с динамична стойка и минимални надвеси на атлетично оформената каросерия. Минималните фуги между отделните елементи на каросерията говорят за високо качество на изпълнението и придават на новия модел излъчване за масивна, цялостна скулптура.

Вълнуващият страничен силует на Cruze се допълва хармонично от внушителното оформление на предната част с големи корпуси на светлините, извити около предните ъгли и завършващи стреловидно в калниците и пластичния преден капак. Сред другите отличителни теми в дизайна са вдлъбнатата линия под ръба на прозорците, предната решетка с две лайсни и силно изнесените към надвесите на каросерията колела. Интериорът на Cruze отразява характерната тема на „двойния кокпит”, превърнал се в легенда след появата си в прочутия класически модел на Corvette.

Нашата цел при създаването на дизайна на Cruze бе да постигнем внушителен, а не еволюционен стил, отбелязва главният дизайнер Таеуон Ким. Искахме да покажем голяма крачка напред и да демонстрираме силната стилистична позиция на продуктите на Chevrolet по целия свят.

Посетителите на автомобилното изложение в Париж ще видят също как прогресивният дизайн на Chevrolet се отразява в качеството на интериора на Cruze. Грапавите повърхности, меките на докосване материали и матовите облицовки във вътрешното обзавеждане осигуряват висококачествена атмосфера, хармонираща с изчистения, балансиран дизайн на външността.

Cruze ще дебютира на европейските пазари с гама от двигатели, включваща 16-клапанови 1.6-литров (112 к.с./82 кВт) и 1.8-литров (140 к.с./103 кВт) бензинови агрегати със система за променливо управление (VVT) на всмукателните и изпускателните клапани, осигуряваща по-висока мощност при едновременно снижаване на разхода на гориво и количеството на вредните емисии. Новият 2.0-литров турбодизел с мощност 150 к.с./ 110 кВт и максимален въртящ момент от 320 Нм съчетава добра динамика с още по-добра икономичност. Гамата в областта на силовото предаване ще придобие завършен вид с избора от петстепенни механични предавателни кутии и новата, първа сред моделите на Chevrolet в компактния сегмент шестстепенна автоматична трансмисия.

С отбелязания ръст от 23 процента в продажбите на европейските пазари през първите шест месеца на 2008 година, Chevrolet е най-бързо развиващата се масова марка в портфолиото на GM Europe. Появата на новия Cruze ще даде началото на вълнуваща нова продуктова офанзива, от която се очаква да изведе марката на още по-големи висоти.

Гордеем се, че Европа е водеща при представянето на този глобален продукт, отбеляза Уейн Бранън, изпълнителен директор на Chevrolet Europe. Chevrolet винаги е имал експресивни продукти с добро съотношение на цена и качества, а Cruze е по-ярък пример в тази насока от когато и да било. Този модел променя дефиницията на достъпен модел със своя дизайн, своето качество на изпълнението и материалите и своя страхотен стил отвътре и отвън. Прецизността и изпълнението на фугите и връзките между отделните елементи на каросерията са от ново равнище в този сегмент на европейския пазар.

Cruze е резултат от развоен процес с участието на най-доброто от глобалните знания и възможности на GM и е първият в новото семейство компактни автомобили с качество на световно равнище. Очаква се то да бъде потвърдено от високи оценки във всички реномирани креш-тестове за определяне на нивото на сигурност.

Chevrolet Cruze ще се предлага на европейските пазари от месец март 2009 година, след което ще дебютира и на други пазари по света със съобразена със изискванията на клиентите от съответния регион гама от двигатели.