Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите болиди отнемат два пъти повече време за поправяне

Новите болиди отнемат два пъти повече време за поправяне

38
0
бокс,гараж,Ферари

Болидите на отборите от Формула 1 за 2014 г. отнемат двойно повече време за поправки в сравнение с предшествениците им според екипа на Ферари.

В първите два предсезонни теста досега – на Херес и в Бахрейн – тимовете имаха куп проблеми, някои от които костваха цели дни, за да бъдат оправени.

Автомобилите са толкова сложни, че отнема доста време да откриеш проблема. Достигането на компонентите, които трябва да се сменят, е по-трудно, отколкото самата поправка. Смятам, че с предишните коли бяхме стигнали определено ниво на познаваемост. Предполагам, че последният проблем, коствал ни четири часа (с телеметрията в третия ден от тренировките на пистата Сахир – б.р.), щеше да ни отнеме половината време (при предишния болид) – обясни инженерният директор на Скудерията Пат Фрай.

Според него точно времето, изкарано от доста екипи в боксовете, кара наблюдателите да преувеличават проблемите с издръжливостта. Фрай посочи, че доста екипи вече са демонстрирали добра стабилност.

Трудното е на практика да подкараш автомобила. Реалното предизвикателство е стигането до този момент. Но той ще дойде – допълни Фрай.

Шефът на Маруся Джон Буут подкрепи казаното от него с обяснението, че се налага да демонтираш три-четири компонента, за да стигнеш до този, който ти е нужен. Смяна на задвижваща система коства цял ден на тима му. Буут очаква този показател да се подобри в течение на сезона, но въпреки това решаването на проблеми в колите ще продължи да „яде” сериозни количества време.