Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите елементи по колата работят много добре, смятат в Мерцедес

Новите елементи по колата работят много добре, смятат в Мерцедес

17
0
Люис Хамилтън

Екипът на Мерцедес е направил стъпка напред по отношение на колата благодарение на подобренията по шасито за уикенда в Гран при на Австрия. Това смята лидерът в първенството Люис Хамилтън след първите 2 свободни тренировки.

За уикенда на Ред Бул Ринг Сребърните стрели внедриха най-големия си пакет от ъпдейти от началото на сезона, които включват нови елементи в областта на кутиите за радиаторите, нови стойки на огледалата и нови хоризонтални, извити в края крила над самите кутии.

„Беше добър ден без проблеми, каза Люис. – Разликата между отделните типове гуми беше много малка, тъй като на тази писта няма много завои. Изглежда най-твърдите гуми за уикенда бяха по-добрите за мен. Страхотно е да видя подобренията. Колата се усеща по-добре в някои области.

Направили сме стъпка напред спрямо това, с което разполагахме миналата седмица. След като излязох на пистата за първата сесия, веднага почувствах, че болидът е по-добър. Така беше и в началото на втората. След това в следобеда нещата бяха малко по-зле и ще се опитаме да разберем защо беше така.“

Съотборникът на Люис Валтери Ботас също отбеляза, че още от самото начало чувството е било, че ъпгрейдите работят добре. „Тимът свърши наистина добра работа с новите елементи, каза финландецът. – Те работеха точно както се очакваше . Задната част на колата особено беше много стабилна днес. Имаме да поработим още малко върху баланса.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter