Начало ТОП Новият Range Rover бе представен пред бизнес лидери, предприемачи и родни знаменитости

Новият Range Rover бе представен пред бизнес лидери, предприемачи и родни знаменитости

341
0
Range Rover

Новият Range Rover, бе представен официално представен в Българя на бляскава церемония. Флагманският модел бе обявен за „Високопроходим автомобил на годината“ за 2022 г. в България. Тържествено покривалото на Негово Величество „Императора“ бе свалено пред отбрана аудитория от бизнес лидери, предприемачи и родни знаменитости. Атанас Фурнаджиев, управител на Мото-Пфое и посланикът на Великобритания Роб Диксън приветстваха гостите. Те разкриха по атрактивен и интуитивен начин интересни подробности за петото поколение Range Rover.

Land Rover чества 52 години от излизането на пазара

През настоящата година Land Rover чества 52 години от излизането на пазара на най-луксозния SUV автомобил на планетата. Първият Range Rover се появява на бял свят на 17 юни 1970 г. За пет десетилетия досега той се превръща в най-желания, най-способния и най-могъщия премиум SUV автомобил в света. Range Rover винаги е бил и винаги ще бъде еталон за всички останали. И години наред всички останали се опитват да го доближат и да му подражават. Но Императорът до ден днешен си остава само един. Ненадминат!

Всяко ново поколение Range Rover внедрява нещо революционно

През годините Range Rover получава редица световни отличия и извършва множество впечатляващи подвизи. Този модел става първият SUV, който разполага с постоянна 4WD система още от своето излизане на пазара, а през 1989 г. става първият в света 4×4, оборудван с антиблокираща спирачна система (ABS). По-късно през 1992 г. автомобилът става пионер като първия автомобил с въздушно окачване с електронно управление – което гарантира, че динамичното усещане при шофиране е толкова добро както на пътя, така и извън него. През 2012 г. последното поколение Range Rover става първият в света SUV, който разполага с изцяло алуминиева лека конструкция, правейки модела по-лек и по-ефективен. След толкова иновации неслучайно Range Rover става единственият автомобил в света, който е изложен в Лувъра във Франция като истинско произведение на изкуството.

Новия Range Rover бе представен официално в Кралската опера в Лондон.

В края на миналата година в Кралската опера в Лондон Land Rover официално представи петото поколение Range Rover. Няколко месеца по-късно Императорът прави своята официална премиера и в България. Новият Range Rover е най-желаният Land Rover досега, характеризиращ се с изумително модерно излъчване, естетическа грация, технологично усъвършенстване и характерния за него ненадминат лукс. Интересно е, че новият Range Rover дебютира за първи път в историята си със 7 места, а на третия ред седалки пространството е много по-голямо. Мястото за краката на пода е цели 864 мм, което позволява възрастен човек да пътува спокойно дори и на дълги разстояния. Както и досега, Range Rover се предлага в два варианта на междуосие – стандартна и удължена база. Освен със 7 места новият Range Rover е наличен в още две конфигурации на седалките – с 4 или 5 места в зависимост от бизнес класа.

Новия Range Rover е с четири нива на оборудване

Нивата на оборудване са 4 – SE, HSE и върховите изпълнение Autobiography и First Edition. По отношение на двигателите, Range Rover е наличен с 3.0-литров дизелов двигател с избор от мощност между 249, 300 и 350 к.с. „Императорът“ се предлага и с 3.0-литров бензинов агрегат с 400 к.с. Всички те са с MHEV, които разполагат с 48 волтов суперчарджър и 48 волтова литиево-йонна батерия за съхранение на енергията. Специално внимание заслужава и V8 мотора – 4.4-литра вариант със спиращите дъха 530 к.с. и 750Нм въртящ момент, с които автомобилът ускорява от 0-100 км/ч за едва 4,6 секунди. Новият Range Rover се предлага и с два хибридни мотора с мощности от 440 и 510 конски сили, като с тях само на електричество автомобилът може да измине до 113 километра. Автомобилът е един от малкото PHEV, които предлагат възможност за бързо зареждане с мощност 50 kW DC. Той може да се зареди до 80% за по-малко от час, което го прави един от най-бързо зареждащите се plug-in хибриди. През 2024 г. Range Rover ще се предлага и с изцяло електрически двигател.