Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият Ред Бул е бърз навсякъде, твърди Верстапен

Новият Ред Бул е бърз навсякъде, твърди Верстапен

2150
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Майкъл Потс

Новата кола на Ред Бул е бърза на всички места по пистата. Това твърди водещият пилот на тима Макс Верстапен.

Нидерландецът направи първите си изпитания с RB16 на пистата Каталуня вчера, като завърши с 4-о време. Той остана зад пилотите на Мерцедес и Серхио Перес от Рейсинг Пойнт.

В сутрешната сесия Верстапен бе с 3-и резултат, който бе постигнат с по-твърдите гуми С2 спрямо съперниците в челото с C3. Следобед той не можа да постигне голям прогрес с С3, като и на 2 пъти излетя от пистата преди последния шикан.

Въпреки това Макс, който завърши деня с 168 обиколки, остана много доволен. „Колата е бърза навсякъде, което е добре. Освен това и надеждността изглежда по-добра. Всичко това е много позитивно, каза Верстапен.

– Колата работеше много добре заедно с двигателя. Мисля, че това е нещото, което искаме да видим. За нас това е най-важното и съм много щастлив. Искаме да разучим автомобила и да опитаме различни неща, а след това да разгледаме данните и да видим къде можем да се подобрим.“

Относно двете си излитания, Макс обясни: „Докоснах чакъла и затова се завъртях първия път. При втория изпуснах колата на същия завой. Тези неща се случват, когато се опитваш да видиш къде са лимитите на колата. За късмет нямахме повреди по автомобила.“