Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с най-добро време в първия ден от тестовете

Хамилтън с най-добро време в първия ден от тестовете

4367
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън с Мерцедес постигна най-добро време в първия ден от тестовете на отборите от F1 на Каталуня. Световният шампион кара в следобедната сесия, като въпреки че използва гумите от типа C2, единствен слезе под 1:17 мин за обиколка.

Точно в 16:00 часа местно време Хамилтън записа 1:16.976 мин. А това е с 0.337 сек по-добро от постижението на съотборника му Валтери Ботас от сутринта и то с по-бързите гуми C3.

Денят премина при слънчево и топло време, като сесията не беше спирана нито веднъж.

Резултатите на пилотите на Сребърните стрели са малко изненадващи с оглед на подхода на тима от предните години да започва първите дни от изпитанията с дълги серии от обиколки с много гориво и по-твърди гуми.

Трети за деня се нареди Серхио Перес от Рейсинг Пойнт. Мексиканецът кара новия автомобил RP20 в сутрешната сесия и с С3 бе доста конкурентен – 1:17.375 мин. Следобед го смени Ланс Строл, който с С2 остана 10-и.

Макс Верстапен с Ред Бул завърши 4-и с гуми С3 с постижение 1:17.516 мин, но денят не премина гладко за него. Следобед нидерландецът на два пъти излетя на завоя преди последния шикан. Неговото време с С2 от сутринта беше по-конкурентно – 1:17.787 мин.

След като остана с последно време сутринта, следобед Дани Квят с Алфа Таури подобри значително резултата си и завърши деня 5-и с С2 гуми. Той остави зад себе си Карлос Сайнц, Даниел Рикиардо, Естебан Окон и Джордж Ръсел. Французинът навъртя 62 обиколки с новото Рено R.S.20. при завръщането си като титуляр.

Денят не бе особено позитивен за Ферари. Шарл Льоклер, който замени почувствалия се недобре Себастиан Фетел, завърши едва с 11-о време с гуми С3. Пилотът от Монако в нито един етап от сесията не се доближи до времената на пилотите в челото. По неговия автомобил на няколко пъти бяха сменяни крилата в търсене на по-добри настройки.