Начало Автомобили Новият Seven на Caterham Cars ще бъде показан на салона във Франкфурт

Новият Seven на Caterham Cars ще бъде показан на салона във Франкфурт

47
0
Caterham Seven 165

Новият Seven на Caterham Cars ще бъде показан като прототип на автомобилния салон във Франкфурт (10-22 септември). Британският производител на спортни автомобили разкри повече подробности за съвременния вариант на иконичния Seven, който ще представлява отправна точка за новата гама на компанията. Целта е цената на колата да е от порядъка на 25 000 евро (включително местните данъци и такси).

Моделът ще се казва Caterham Seven 165. Двигателят ще е турбомотор Suzuki K6A, 660 куб. см, 80 к.с. Агрегатът бе преработен от Caterham Technology & Innovation (CTI), за да пасне максимално добре на автомобила.

Числото 5 в края на цифровото обозначение пък означава, че колата е създадена според стандартите за вредни емисии EU5. Новият Seven отговаря също така на JC08 за Япония.

Инженерният процес по създаването на Caterham Seven 165 е близо до приключване – напасваме финалните елементи на автомобила, който вярваме, че ще вдъхнови ново поколение шофьори да станат почитатели на марката – коментира главният изпълнителен директор на Caterham Cars Греъм Макдоналд. – По-рано тази година представихме Seven 485 – най-бързия и мощен наш модел, който сме показвали в Европа. 165 е в противоположната част на скалата и като размер на мотора, и като цена. Най-хубавото нещо обаче е, че и двата автомобила доставят едно и също чисто удоволствие от карането. Независимо дали сте отдаден на спортните коли или тепърва се запознавате с тях, има Caterham, който ще ви пасне.

Очаква се производството на Caterham Seven 165 да започне през януари 2014 г., а първите доставки да са през пролетта на същата година.