Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият шеф на Ферари ще има нужда от време да се установи,...

Новият шеф на Ферари ще има нужда от време да се установи, заяви Алонсо

44
0
Люис Хамилтън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо смята, че новият шеф на Ферари във Формула 1 Марко Матиачи ще има нужда от време, за да се установи в екипа и да заработи нормално.

Матиачи бе назначен на поста, след като Стефано Доменикали подаде оставка в началото на седмицата. Той оглавяваше клона на Ферари в Северна Америка и на практика е търговец – без опит в спорта. Заемал е висши мениджърски позиции в продажбената и маркетингова мрежа на компанията в Азия и Съединените щати.

Твърде рано е да се каже дали Матиачи ще е много добър или много лош. Според мен трябва да му дадем време да се установи. Необходимо е обаче всички съоръжения да са готови и налице, отборът да е готов да му съдейства в процеса. Ще се опитаме да го накараме да се чувства добре дошъл от самото начало. Надяваме се да е успешен мениджър – заяви Алонсо в Шанхай.

Той допълни, че разбира защо Доменикали е решил да се оттегли. Според испанеца действията на бившия началник на тима му е постъпил отговорно, като същевременно е свалил огромна тежест от гърба си:

Не е лесно, когато се намираш на подобна позиция в отбор от Формула 1, да отстъпиш, да признаеш, че вероятно е по-добре да си тръгнеш. Стефано го направи за Ферари, в интерес на екипа. Това няма да го забравим и уважаваме решението му. В същото време скоростта няма внезапно да се подобри със секунда – не е като Стефано да е правил предното или задно крило с двете си ръце. Нужно е време. Ще помагаме на новите хора, за да станем по- силни и да си върнем успехите.

Алонсо все още не е говорил с Матиачи и дори не бе сигурен дали новият началник ще пристигне в Китай.

Испанецът отново каза, че във Ферари трябва да приемат ситуацията, в която се намират и факта, че имат много неща за подобряване:

Множество области на автомобила се нуждаят от подобрение. Предстои ни да извървим дълъг път. Шампионатът е много дълъг. Знаем, че в началото няма да сме конкурентоспособни колкото Мерцедес или други екипи в челото. Трябва да използваме максимално наличните ресурси и дано вървим по-добре по-нататък през сезона.