Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ново предизвикателство за Михаел Шумахер

Ново предизвикателство за Михаел Шумахер

98
0

Днес Михаел Шумахер обяви, че очаква с нетърпение поредното си предизвикателство – да замени пострадалия в катастрофа в Унгария Фелипе Маса зад волана на едното Ферари F60.

„Този следобед се срещнах със Стефано Доменикали и Лука ди Монтеземоло и заедно решихме да се подговя и да заема мястото на Фелипе“, обясни 40-годишната легенда.

„Макар че е вярно, че Формула 1 бе напълно затворена страница за мен за доста дълъг период, е вярно също и че поради лоялни причини към отбора аз не мога да игнорирам тази злочеста ситуация. Но като състезател съм и също много ентусиазиран да се изправя пред това предизвикателство“, смята още Шумахер.

Според италианския тим Шумахер ще се подложи на специална тренировъчна програма, която ще му помогне да превъзмогне последствията от катастрофата му с мотоциклет по време на тестове за немския Супербайк шампионат, в която засегна врата на германеца.

„Наистина не мога да ви кажа дали вратът му ще бъде добре, за да може той да кара в състезание от Ф1. Все пак помнете, че освен това той вече е на 40 години“, предупреди говорителката на 7-кратния световен шампион – Сабине Кем.