Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ново предно крило ще изпробват Форс Индия на Истанбул парк

Ново предно крило ще изпробват Форс Индия на Истанбул парк

44
0
Адриан Сутил

Ново предно крило за VJM04 ще изпробва екипът на Форс Индия в петъчните свободни тренировки за Гран при на Турция като част от програмата си за аеродинамично развитие на автомобила през 2011 г. В отбора за момента са доволни от представянето си и се надяват да се борят редовно за точки в идващите надпревари.

Все едно са минали години от последното състезание, макар да бе чудесно, че имахме кратка ваканция! – възкликна Адриан Сутил в коментара си преди старта на Истанбул парк. – Първите три надпревари бяха по-добри от очакваното в множество аспекти: взехме точки и винаги бяхме близо до топ 10. Смятам, че като отбор свършихме чудесна работа. Задачата ни сега е да развиваме автомобила и се вълнувам как ще се представят новите компоненти. Би трябвало да сме доста конкурентоспособни в Турция, където целта ни отново ще са точките.

Съотборникът му Пол ди Реста също споделя мнението, че досега сезонът върви на доста прилично ниво. Той обаче призна, че има работа по чистата скорост на автомобилите и оптимизиране на силните им страни.

В момента разбираме болидите по-добре и това ще помогне. Иначе е прекрасно, че презаредих батериите си преди началото на европейските надпревари от сезона. Истанбул ще е нещо ново за мен, защото миналата година не участвах в петъчните тренировки и никога не съм карал на трасето там. Досега го учех само на симулатора, който определено помага при подготовката в такива случаи. Трябва обаче да придобия реални впечатления преди да имам конкретно мнение – допълни британският дебютант.