Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ново задно крило и модифицирани огледала за Заубер в Монреал

Ново задно крило и модифицирани огледала за Заубер в Монреал

33
0
Камуи Кобаяши

Ново задно крило и модифицирани огледала ще имат болидите на Заубер за предстоящата Гран при на Канада, която ще се проведе в края на тази седмица.

Целият тим очаква с особено нетърпение този конкретен старт, тъй като точно на пистата Жил Вилньов спечели единствената си засега победа във Формула 1 – на 8 юни 2008 г. Успехът тогава бе дори двоен, тъй като заедно с първия в надпреварата Роберт Кубица на подиума (втори) бе и Ник Хайдфелд.

Настоящите звезди на екипа Камуи Кобаяши и Серхио Перес бяха сред най-бързите в миналото състезание в Монако, въпреки че в крайна сметка останаха без точки. Затова сега ще се борят за по-добри резултати в Монреал.

Дълги прави и бавни завои – това е пистата в Канада и според мен колата ни ще й пасне чудесно – смята Кобаяши. – Миналия сезон бях втори на грида преди рестарта след спирането на състезанието заради пороя, но имах проблем със загряването на гумите. Сигурен съм, че сега ще подобрим представянето си. Да видим какво ще стане, но според мен на тази писта наистина можем да вървим добре – допълни японецът.

За Перес това ще първа Гран при на Канада – мексиканецът пропусна миналогодишната заради жестоката си катастрофа в Монте Карло.

Напоследък нямахме никакъв късмет в надпреварите, но темпото ни е налице. Затова нямам търпение да свършим добра работа в Канада и да вземем възможно най-много точки – заяви Серхио.

Специално интервю с новия шеф-конструктор на екипа Мат Морис за развитието на Заубер през 2012 г. и на автомобила в сравнение с предшественика му може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (150), който ще е на пазара тази седмица.