Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новостите от Сингапур не бяха причина за изоставането ми, заяви Уебър

Новостите от Сингапур не бяха причина за изоставането ми, заяви Уебър

41
0
Марк Уебър

Развитието на автомобила RB8 на Ред Бул през сезон 2012 г. не е облагодетелствувало повече Себастиан Фетел, заяви Марк Уебър, обяснявайки, че подобренията от втората половина на сезона не са паснали повече на съекипника му, отколкото на него.

Уебър бе само на 8 точки зад съотборника си след Гран при на Италия. От Сингапур, където колата бе със сериозни новости, Фетел спечели четири поредни победи и в края на сезона бе на над 100 пункта пред Марк.

Австралиецът призна, че през 2011 г. имаше проблеми да адаптира стила си на управление към автомобила с обдухван дифузьор. На въпроса на ESPN обаче дали новостите от Сингапур са били причина да не се справи толкова добре с колата, колкото съотборникът му, той отговори:

Всъщност не. Не. В Сингапур и на Хокенхайм бяха може би най-лошите ми представяния за годината, въпреки че точно в сингапурското състезание имаше и проблем със стратегията, който само сипа сол в раната. Така че това (подобренията по колата) всъщност няма общо. Бях силен на Сузука, със Себ бяхме на първа редица. Бях силен и в Корея, и в Индия. След Сингапур имахме проблем с алтернатора, с (Ромейн) Грожан, случи се какво ли не. Но понякога просто така вървят нещата понякога – обясни Уебър.