Начало Автомобили Новото BMW 3-Series представено онлайн

Новото BMW 3-Series представено онлайн

175
0
BMW 3-Series

В петък, 14 октомври, в Мюнхен на закрита презентация бе представено шестото по ред поколение на BMW 3-Series. Церемонията можеше да бъде видяна пряко в мрежата, докато официалният дебют пред публика ще се състои на Автосалона в Женева през следващата година.
Още след появата си за първи път през 1975 г. компактният седан на баварската компания се превърна в еталонен модел за сегмента с продажби от над 12 млн. екземпляра. Едва ли някой се съмнява, че новото поколение няма да задържи репутацията на тройката на необходимото ниво.
Според думите на изпълнителния директор на BMW Норберт Райтхофер, новото BMW 3 е най-спортния автомобил в сегмента, който предоставя уникалния опит на агресивното, но и в същото време комфортно шофиране на най-високо ниво.
Както и се очакваше, новото лице на BMW 3-Series е оформено в стила на сегашните петица, шестица и седмица. Най-интересният детайл са тесните фарове отпред, стигащи до бъбреците на радиаторната решетка. Така още повече се засилва агресивното и динамично излъчване на модела. Подобна роля изпълнява и предният капак със сложна форма, която освен това и съответства на изискванията за защита на пешеходците.
Силуетът на новата тройка е останал класически – дълго предно торпедо, изместен към задната част пътнически салон, фирмената чупка на Хофмайстер и късите надвеси – автомобилът е все така узнаваем на 100%.
Както и можеше да се очаква, шестото поколение на тройката леко е пораснало на габарити, като значително внимание е отделено на пространството за пътниците отзад. Но все пак на първо място, в духа на традициите, особено прецизна е проектирана ергономиката на работното място на водача.
Както и при новата 1-Series, и тук се предлагат различни стандартни пакети, но вече четири – Sport, Modern, Luxury и M-Sport. Първата се отличава с лакираните в черно някои външни елементи като огледалата например, както и тъмна тапицерия с червени шевове в салона. Версията Modern изобилства с алуминиеви детайли, докато при Luxury на лице е луксозното обзавеждане на интериора и оцветени в боята на каросерията външни елементи.
При пакета М-Sport, чиято поява е предвидена за по-късен етап, ще е наличен аеродинамичен пакет, окачване М-Sport и уникални 18- и 19-цолови джанти.
За задвижване на новото BMW 3-Series са предвидени първоначално 4 двигателя от фамилията TwinPower Turbo. Двата бензинови и двата дизелови агрегата ще могат да се комбинират с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична трансмисии.
Бензиновата версия 328i е комплектувана с 4-цилиндров 2-литров мотор с мощност 245 к.с. и 350 Нм въртящ момент. При 335i под предния капак е монтиран 6-цилиндров редови агрегат с мощност 306 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм.
Дизеловите модификации 320d използват 2-литров двигател с мощност 184 к.с. стандартно и 163 к.с. за икономичната версия EfficientDynamics.
През пролетта на 2012 г. гамата ще бъде разширена с още един 2-литров бензинов битурбо мотор с мощност 184 к.с. (320 Нм) за модификацията 320i и два дизелови двигателя за 316d и 318d с мощности 116 и 143 к.с. съответно.
Обявено бе и наличието на хибридна модификация BMW 3 ActiveHybrid, която ще съчетава 3-литровия бензинов битурбо мотор с 306 к.с. и електромотор с 54 к.с.(сумарна мощност от 340 к.с.).
Продажбите на новата BMW 3-Series в Европа стартират през февруари следващата година, като цените в Германия започват от 35 350 евро за базовата 320d и стигат до 43 600 евро за 335i.