Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новото Ферари ще бъде представено на 1 февруари, Де ла Роса ще...

Новото Ферари ще бъде представено на 1 февруари, Де ла Роса ще работи с тима

90
0
лого,Ферари

Екипът на Ферари потвърди 1 февруари като датата, на която ще покаже болида си за новия сезон във Формула 1. Представянето ще се състои в базата на екипа в Маранело. Ден преди това – на 31 януари – Макларън ще покажат новия си автомобил, а шампионите от Ред Бул обявиха, че тяхната кола ще види бял свят на 3 февруари.

Съобщението бе направено по време на 23-ата годишна среща Wrooom в зимния курорт Мадона ди Кампильо, където бе разкрито и че Педро де ла Роса се присъединява към Скудерията като развоен пилот.

Испанецът остана без работа, след като екипът му Испания Рейсинг фалира. Най-малкият тим във Формула 1 бе обявен за продажба от собствениците си от Тесан Кепитъл в края на миналия сезон, но желаещи да го вземат така и не се появиха.

Преди да се върне с Испания Рейсинг като титуляр в F1 Де ла Роса изкара осем сезона като тест пилот на Макларън (от 2003 до 2009 и след това отново през 2011 г.). Той работи с Фернандо Алонсо през годината, когато двукратният шампион бе пилот в Уокинг (2007) и ще е заедно със сънародника си Марк Жене, който наскоро поднови контракта си с Ферари.