Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новото Ферари ще се казва SF-23

Новото Ферари ще се казва SF-23

2214
0
Ферари SF-23
снимка: Ферари

Болидът на Ферари за сезон 2023 във Формула 1 ще се казва SF-23, съобщиха официално от отбора. Скудерията се връща към начина на именуване на колите си, който използва от 2015 г. – SF означава Scuderia Ferrari. Числото е съответната година, в случая 23-та. Има и изключения. Миналогодишната кола например се казваше F1-75 в чест на 75-ата годишнина на Ферари. SF1000 пък бе в чест на Гран при №1000 на Скудерията. Италианският тим е единственият, който участва в световния шампионат от създаването му до ден-днешен.

Ферари SF-23 ще бъде представено точно след седмица – на 14 февруари.

На екипа на Ферари предстои сложна година. Отборът е с нов ръководител – Фредерик Васьор, след като Матия Биното подаде оставка. Французинът прие офертата да ръководи най-прочутия тим след откази от редица други мениджъри. Кристиан Хорнер например заяви, че не е бил изкушен от предложението да застане начело на Скудерията.

„Аз съм с Ред Бул от създаването на отбора. Чувствам се отговорен за тима. Работя със страхотни хора и съм лоялен – и към тях, и към Ред Бул. Защо да искам да ходя другаде, когато се трудя с такива специалисти? Изключително ласкателно е да те поканят от Ферари – те са страхотен отбор. Сигурен съм, че ще са много конкурентоспособни през 2023 г.“, коментира Хорнер.

Шефът на Ред Бул каза също така, че в Ред Бул няма място за Биното.