Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новото Ферари все пак ще бъде представено в началото на февруари

Новото Ферари все пак ще бъде представено в началото на февруари

44
0
Стефано Доменикали

Новият болид на Ферари в крайна сметка ще бъде представен в началото на февруари, но от Скудерията не уточниха дата. От Маранело съобщиха, че всички от екипа вече са на работа, а автомобилът за 2013 г. ще види бял свят преди първите предсезонни тестове, стартиращи на 5 февруари на пистата Херес.

Преди това обаче Ферари ще проведат традиционната среща „Wrooom“ в курорта Мадона ди Кампильо. Събитието отбелязва началото на сезона за тима, като от 14 до 18 януари Фернандо Алонсо, Фелипе Маса и Стефано Доменикали отново ще се срещнат с представители на медиите и ще разговарят с тях за очакванията си.

Междувременно в Маранело стартира проектът за нова база на отбора. Започнаха изкопните работи за сграда, в която ще се помещават мениджмънтът, инженерите и административния персонал на Скудерията. Мястото досега е използвано като паркинг и се намира между настоящия дом на тима и прочутия ресторант „Кавалино“.

Проектът е част от общата стратегия на Ферари, които обръщат много голямо внимание на работната среда за служителите си. В Маранело особено се гордеят с това, че бяха определени за „Най-доброто място за работа в Европа“ от Файненшъл Таймс, но не разчитат на стари лаври, а продължават да се трудят в посока подобрение на нещата.