Начало Formula 1 News Новото гориво на Ред Бул ще е с неизползвани досега съставки

Новото гориво на Ред Бул ще е с неизползвани досега съставки

1583
0
Алекс Алекс Албон и Макс Верстапен
Алекс Албон и Макс Верстапен в Япония преди началото на уикенда, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Новото гориво на Ред Бул за Гран при на Япония, предоставено от ExxonMobil, съдържа химикали, които досега не са били използвани във Формула 1.

То е специално разработено за 4-ата спецификация на задвижващата система на Хонда за сезона. С него в Ред Бул се надяват да спечелят състезанието на Сузука, което ще е домашно за доставчика на двигатели.

Мениджърът на компанията, отговарящ за глобалната моторспортна технологии – Дейвид Цурусаки, обясни, че работата по развитието на новото гориво е започнала преди няколко години. Тя включва използването на нови материали, за да бъде постигнат голям напредък.

„Стандартите на ФИА са много стриктни. Но ние имаме 2 или 3 ключови неща, които сме направили, за да достигнем търсеното представяне“, каза Цурусаки. „Има химикали, които досега не сме използвали във Формула 1. И не знам някой друг да ги е ползвал.“

Цурусаки не пожела да разкрие какво точно е подобрението по двигателя като конски сили. Но според него то ще е едно от най-големите, които са правени от началото на партньорството между ExxonMobil и Ред Бул. А то започна през 2017 г.

Водещият пилот на Ред Бул Макс Верстапен пък заяви, че целта му на Сузука е да се качи на подиума.

Ако успее, това ще бъде негов 4-и пореден на това трасе. Холандецът завърши втори през 2016 и 2017 г., а през миналия сезон се класира 3-и.

Верстапен заяви още, че за момента не изглежда пилотите да могат да карат в събота, когато се очаква тайфунът Hagibis да връхлети пистата. „За момента нещата не изглеждат добре за събота. Но аз съм готов с моята моторна лодка, пошегува се Макс. – За неделя времето изглежда ще е добро.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter