Начало Автомобили Новото поколение Хюндай Акцент дебютира в Пекин

Новото поколение Хюндай Акцент дебютира в Пекин

54
0

Новата генерация Хюндай Акцент дебютира по време на автосалона в Пекин.

Моделът, който на азиатския пазар ще се предлага под името Верна, изглежда малко като умалена версия на Соната и има издължена предница и огледала с вградени в тях диодни мигачи.

Материалите в купето вече са с доста по-високо качество и същевременно с подобрен дизайн.

Моделът ще се предлага с два нови бензинови двигатели Гама с многоточково впръскване на горивото. Първият има работен обем от 1,4 литра и мощност от 107 к.с.. Окомплектован с 5-степенна ръчна скоростна кутия, той има среден разход от 5,7 литра на сто километра. При автоматичната трансмисия пък разходът се покачва с половин литър.

Вторият пък е 1,6-литров с мощност от 122 к.с. и въртящ момент от 155 Нм и ще се предлага единствено съчетан с 4-степенна автоматична скоростна кутия.

Новият Акцент използва изцяло нова платформа с междуосие от 2570 мм, което е най-голямото в този клас. Тя е изработена от усилена стоманена сплав, затова Хюндай твърдят, че управлението е много по-добро отпреди.

„Днес е наистина специален ден за нас не само защото представяме нова кола, а и защото това е един от много малкото случаи, в които правим световна премиера извън Корея. Избрахме да направим това тук в Китай, защото това е нашият начин да покажем колко важни са за нас китайските ни клиенти“, обясни вицепрезидентът на Хюндай Мотор – Ейсун Чунг.

Производството на новия Хюндай Акцент/Верна започва през месец юли.