Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи ще работи с Астън Мартин по създаването на суперкола

Нюи ще работи с Астън Мартин по създаването на суперкола

46
0

Техническият шеф на Ред Бул Ейдриън Нюи ще работи съвместно с Астън Мартин по създаването на суперавтомобил, носещ кодовото название AM-RB 001. Това е и една от причините за сключеното споразумение между британската компания и тима от Формула 1, с което напрактика Астън Мартин се връща в спорта.

Логото на бранда ще бъде изобразено на носа на болида, а името ще бъде изписано в задната част на кутиите за радиаторите. По повод проекта Нюи заяви, че за него това е сбъдната детска мечта да работи с Астън Мартин. От миналия сезон Ейдриън не е толкова ангажиран с всекидневната работа в екипа на Биковете, като има повече консултантска роля.

„От 6-годишна възраст имам две цели в живота – да участвам в изработването и дизайна на състезателни коли и да участвам в направата на суперкола, заяви Нюи. – И докато първото формира кариерата ми и до днес, то другото винаги ми е убягвало и е водело до безброй скици и драсканици през годините.

И възможността сега да развия и реализирам тези идеи, работейки с Марек Райкмън (главен директор на Астън Марин, вляво на втората снимка) и неговите колеги е изключително вълнуваща. Това ни позволява да принесем технологията, която развиваме във Ф1, в нова област.”