Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи смята, че новите технически правила за 2022 г. не са добри

Нюи смята, че новите технически правила за 2022 г. не са добри

2659
0
Ейдриан Нюи
Ейдриан Нюи; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Формула 1 очаква с нетърпение автомобилите, създадени по новите технически правила, които трябва да влязат в сила през 2022 г. Очаква се регламентът да приближи автомобилите като представяне и да доведе до повече битки по пистите и по-голяма борба за титлата. Легендарният конструктор Ейдриан Нюи обаче никак не е във възторг, както обясни пред нидерландското списание Formule 1.

„Ако ще правиш нови правила, то ги направи добре. А тези не са. Просто не смятам, че новият регламент е добър“, заяви Нюи.

„Трябва да призная, че все още трябва да открия нещо в тях, което да ги направи вълнуващи за мен. За мен тези правила са една изпусната възможност.“

62-годишният англичанин има в кариерата си титли във Формула 1 с три различни отбора – Уилямс (където работи от 1991 до 1996 г.), Макларън (1997-2005 г.) и Ред Бул, където отиде през 2006 г. и е там и до днес. Той сподели, че най-добре се е чувствал в Милтън Кийнс.

„Видях какъв отбор бе Ред Бул в началото и нещо наистина ми допадна. Никой не знаеше какво ще се случи с Ред Бул, но първата цел бе да стигнем до позиция да печелим състезания. От там нататък щяхме да преценяваме. Така че успехът, който постигнахме през годините, е много удовлетворяващ за мен.“

„Уилямс и Макларън са страхотни отбори, но макар да бях ценен там, винаги се чувствах като наемен работник. В Ред Бул усещах много повече отговорност. Дори някак се чувствах като баща на екипа“, обясни Нюи.

Тимът на Ред Бул чака скоро да разбере дали задвижващите системи във Формула 1 ще бъдат замразени. Това ще позволи на екипа да използва двигатели на Хонда и след оттеглянето на японския производител от спорта.