Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи: Забраната за обдухване на дифузьорите ще ни повлияе повече, отколкото на...

Нюи: Забраната за обдухване на дифузьорите ще ни повлияе повече, отколкото на Ферари и Макларън

49
0
Ейдриан Нюи

Техническият директор на Ред Бул Ейдриан Нюи очаква Мерцедес и Ферари да имат най-голяма полза от забраната за обдухване на дифузьорите при спряно подаване на газ, която влиза в сила от Гран при на Великобритания.

Конструкторът, чиито RB7 са най-силните автомобили в шампионата до момента, призна, че загубата за неговия тим ще е значителна. В тима, както и в Рено например, биха предпочели техническите правила да не бяха пипани до края на сезона.

Директорът на състезанията Чарли Уайтинг обаче обясни във Валенсия, че използването на изгорелите газове по описания вече многократно начин е извън правилата. Забраната не бе наложена в Испания миналия месец, макар според него отборите да са имали опцията да протестират срещу използващите системата екипи. Това не се случи срещу изричното му уверение, че ФИА ще въведе изискването в най-скоро време.

Предстои ни промяна в правилата, това е. Как точно ще ни се отрази, е трудно да се каже. Конструирахме автомобила си около изпускателната система, както са направили и Рено, така че вероятно и те са притеснени. Но при нас решението го има много отдавна. Мисля, че вероятно Ферари и Мерцедес няма да бъдат толкова повлияни като нас, Макларън също, защото всичките ни съперници на практика въведоха конструкцията от първия старт – обясни Нюи пред ВВС Спорт.

Във Валенсия Ред Бул вече проведоха няколко тренировки с промените, но реалните резултати ще са ясни на Силвърстоун.