Начало Video Нювил отпадна от рали Чили след зловещ инцидент

Нювил отпадна от рали Чили след зловещ инцидент

936
0

Тиери Нювил трябваше да бъде откаран в болница след зловещ инцидент по време на осмата отсечка от рали Чили. Автомобилът на белгиеца и навигатора му Никола Гилсул се преобърна неколкократно. Пилотът имаше нужда от медицинска помощ още на мястото на катастрофата.


От тима на Нювил Хюндай направиха специално изявление, което гласи:

„Екипажът на Хюндай Моторспорт Тиери Нювил и Никола Гилсул претърпя катастрофа по време на предпоследния ден от рали Чили – на 13,9 км в 23,09-километровата отсечка Мария Лас Крусес (осма отсечка). Техният i20 WRC Coupe излезе настрани в завой, удари се вляво и впоследствие се претърколи няколко пъти. Пилотът и навигаторът успяха да излязат от колата без допълнително съдействие.”

„Тиери бе прегледан на място и имаше нужда от медицинска помощ. Той бе откаран в болницата в Консепсион за подробен преглед. В лечебното заведение бе потвърдено, че няма фрактури или други контузии. Гилсул също бе посъветван да отиде до болницата като предохранителна мярка.”

Това не бе единствената тежка катастрофа за деня. По-рано и Крис Мийк обърна Тойота-тата си. Автомобилът му пострада тежко, но въпреки пораженията британецът продължи да се състезава.