Начало WRC News Нювил за победата в Монте Карло: Перфектно начало на един нов сезон!

Нювил за победата в Монте Карло: Перфектно начало на един нов сезон!

585
0

Екипът на Хюндай Моторспорт започна с победа сезон 2020 в световния рали шампионат. Тиери Нювил надделя над съперниците от Тойота и спечели първия кръг – рали Монте Карло. Той взе и максимум бонус точки от пауърстейджа на състезанието, така че завърши надпреварата с актив от 30 пункта.

„Изумително е, че започнахме така сезон. Чувството е фантастично”, коментира Нювил.

„Много съм доволен, че най-после спечелихме Монте Карло. Преследвахме този успех от доста време. Това рали е един от най-старите стартове в световния шампионат, историческа забележителност. Всеки пилот иска да го спечели поне веднъж и ние го сторихме.”

„Уикендът не беше лесен, но в течение на надпреварата натрупах увереност. Работихме много добре с екипа и специално с разузнавателния екипаж, които свършиха страхотна работа. Наистина успяхме да подобрим усещането зад волана, комфорта в колата. Това ми даде възможност да натисна сериозно и резултатът се видя по времената в отсечките. Благодарности за целия тим! Перфектно начало на един нов сезон.”

„Беше истинско предизвикателство да остана в битката по време и на четирите дни”

„Попаднахме на невероятни условия, някои неща ни изненадаха. Едва преди последната отсечка имах чувството, че можем да спечелим. Миналата година претърпяхме огромно разочарование. Този път приключихме надпреварата с огромни усмивки.”

Навигаторът Никола Гилсул допълни, че успехът е демонстрирал готовността на екипажа да се бори през новия сезон.

„Имах възможност да участвам в историческото рали, когато бях на 18 години. Тогава си казах: „Отивай, това вероятно ще е единственият ти шанс да се състезаваш на Монте”. 15 години по-късно спечелихме „истинското” рали! Изживяваме една мечта и съм много, много щастлив”, каза още той.