Начало WRC News Нювил с над 30 сек аванс, Льоб и Ожие в битка за...

Нювил с над 30 сек аванс, Льоб и Ожие в битка за второто място в Турция

396
0
Тиери Нювил
Тиери Нювил; снимка: Хюндай

Тиери Нювил приключи съботния ден като лидер в рали Турция, а втората позиция зад него си оспорват съотборникът му в Хюндай Себастиен Льоб и Себастиен Ожие с Тойота. Двамата французи са на една и съща разлика зад белгиеца – 33,2 сек.

Нювил спечели три поредни отсечки и сподели, че следобедът премина далеч по-добре, отколкото сутринта

„Работихме много по настройките и бях далеч по-доволен от колата в повторните преминавания на отсечките, особено на по-трудните участъци“, сподели белгиецът. „Намерихме търсените реглажи, макар не и на 100%, но вървим в добра посока. Много съм доволен от работата на тима, която ни позволи да се борим в челото. Утре ще е най-сложният ден от състезанието. Ще трябва да се пазим да не спукаме гума или да не счупим нещо, докато същевременно е необходимо да сме бързи.“

Льоб имаше проблеми с гумите при сутрешното преминаване на отсечки, но следобед възстанови темпото си и дори спечели осмия етап. Бе доволен, че се е върнал в борбата.

„Пак бяхме на ръба с гумите, но се справихме по-добре. Все още е твърде рано да мислим какво е постижимо утре. Остават ни доста километри“, коментира деветкратният WRC шампион.

От Танак с третия Хюндай отпадна в самото начало на деня заради проблем с управлението. Той каза, че не е можел да стори нищо, а в неделя ще опита да вземе някакви точки в пауърстейджа.

Проблеми върнаха и Ожие назад – той водеше в генералното подреждане на днешния обеден сервиз, но с разлика под две секунди

Грижи с хидравликата с последствия за скоростната кутия му костваха над 25 секунди. Французинът намери временно решение, но грижите с превключването на предавки останаха. Той все пак успя да изпревари съекипника си в Тойота Елфин Еванс и води борба за втората място с Льоб.