Начало WRC News Надеждите на Танак да защити титлата си претърпяха сериозен удар

Надеждите на Танак да защити титлата си претърпяха сериозен удар

650
0
От Танак
От Танак; снимка: Хюндай

Надеждите на От Танак да защити титлата си в световния рали шампионат (WRC) претърпяха сериозен удар, след като естонецът спря в първата съботна отсечка на рали Турция с вероятна повреда в управлението. Той се прибра в сервизния парк, където отборът чакаше връщането на автомобила, за да установи проблема.

След първите две отсечки, проведени в петък вечер, начело в класирането бе Себастиен Льоб с Хюндай i20 Coupe WRC. Деветкратният световен шампион призна, че не е очаквал подобно нещо, а в събота сутринта изостана.

Себастиен Ожие взе една отсечка снощи и две през първата половина на днешния ден

Останалите две спечели Тиери Нювил. На обедния сервиз френският пилот на Тойота води само с 1,6 сек аванс пред белгиеца. Трети е Елфин Еванс (+12,3 сек), следван от Льоб, Кале Рованпера, Теему Сунинен, Есапека Лапи, Гас Грийнсмит и т.н.

Интервалът на стартиране в събота на WRC колите бе увеличен на 4 минути. Причината бе острата реакция на отбори и екипажи след двете отсечки в петък заради прахоляка във въздуха, отнемащ повече време да се слегне. Решението бе само за събота, като в края на деня ситуацията отново ще бъде разгледана.