Начало WRC News Нювил се подготви за изпълнен със събития уикенд в Уелс

Нювил се подготви за изпълнен със събития уикенд в Уелс

153
0
Тиери Нювил
Тиери Нювил; снимка: Хюндай Моторспорт

Тиери Нювил се подготви за изпълнен със събития уикенд в Уелс. 12-ият кръг от световния рали шампионат започва днес, но първият реален ден от надпреварата е в петък. Белгиецът е трети в генералното класиране при пилотите, на 30 точки зад лидера От Танак. Най-добрият му резултат в Уелс е второ място от 2017 г.

„Уелс е едно от най-трудните ралита в календара, така че трябва да сме готови за изпълнен със събития уикенд”, смята Нювил

„Обикновено е много хлъзгаво, но това състезание ми харесва. Бил съм на подиума и се надявам да постигна същото и сега. Отсечките са доста плавни, много бързи, а освен това на моменти се кара на тъмно. Готов съм обаче за предизвикателството.”

Андреас Микелсен и Андерс Ягер се придвижиха на четвърта позиция в общото подреждане след рали Турция.

„Уелс е надпреварата, от която започна кариерата ми във WRC. Затова и винаги е толкова специален старт за мен”, отбеляза Микелсен.

„Състезанието е едно от най-сложните в календара, но се надявам да продължим с инерцията от Турция, където взехме подиум.”

Крейг Брийн отново е с тима на Хюндай след окуражаващото си представяне във Финландия

Британецът се радва, че има още един шанс да демонстрира способностите си в тазгодишния шампионат.

„В момента това рали е най-близко до домашен кръг за мен. Имам страхотни спомени от него през годините. Във Финландия надхвърлих собствените си очаквания. Това определено ми даде повече увереност за следващите стартове. Знам, че ще е трудно, но трябва да вложим максимум усилия, за да донесем точки на отбора”, каза Брийн.

„Битката във WRC достига апогея си за този сезон и ние трябва да извлечем максимума от подобреното поведение на нашия i20 Coupe WRC”, заяви и шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо.

„Крейг отново е с екипа ни и заедно с Тиери и Андреас ще ни даде максимално голям шанс в битката. Рали Уелс е вълнуваща надпревара, любима на екипажите, но често е непредсказуема. Ние като отбор трябва да се концентрираме върху онова, което можем да контролираме – собственото си представяне.”