Начало WRC News Хюндай обяви Льоб за Испания и Брийн за Уелс, Еванс пропуска и...

Хюндай обяви Льоб за Испания и Брийн за Уелс, Еванс пропуска и Турция

267
0
Себастиен Льоб
Себастиен Льоб; снимка: Хюндай Моторспорт

Себастиен Льоб ще кара за тима на Хюндай в рали Испания. Крейг Брийн пък получи още един шанс след силното си представяне във Финландия и ще е зад волана на i20 WRC в Уелс.

Деветкратният WRC шампион сключи договор с екипа от Алценау за участие в шест кръга в тазгодишното първенство

Досега Льоб кара в Монако, Швеция, Франция, Чили и Португалия, като най-добрият му резултат бе трето място в Сантяго.

„Не е голяма изненада, но ще участваме в рали Испания, за да помогнем на Хюндай в борбата за титлата. Освен това, ако си спомням добре, имаме нещо да защитаваме, нали, Елена?”, закачи се с навигатора си Льоб.

Най-титулуваният рали пилот спечели надпреварата в Испания миналия сезон. То е единственото в календара, провеждащо се на смесена настилка.

„Благодарен съм на Хюндай, че повярваха в мен и Пол (Нейгл – навигаторът му, б.а.) още веднъж. Особено за рали, което е толкова близко до сърцето ми като британското! Из калните уелски гори на пълна газ – нямаме търпение!”, написа от своя страна Брийн в Туитър.

Елфин Еванс пък ще пропусне и надпреварата в Турция

Британецът контузи лошо гърба си при приземяване от скок по време на рали Естония, което се проведе през лятната пауза на световния шампионат. Това ще е трети кръг, в който Еванс няма да кара.

„Работим заедно със специалистите и се радвам, че ще съм във форма да участвам в домашното си рали в Уелс”, заяви Елфин. „Има нещо специално в това да караш в родината си. Там спечелих първата си победа и получавам невероятна подкрепа. Но е важно да съм 100% подготвен преди да се върна по отсечките, поради което няма да карам в Турция. Искам да съм във форма, за да се боря за топ резултати във финалната част от първенството.”