Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нювил води убедително в Аржентина преди последния ден

Нювил води убедително в Аржентина преди последния ден

264
0
Тиери Нювил
Тиери Нювил, снимка: Хюндай

Тиери Нювил с Хюндай i20 води убедително в рали Аржентина преди последния ден от състезанието. Белгиецът има аванс от 45.7 сек спрямо съотборника си Андреас Микелсен. Трети е Крис Мийк с Тойота.

Нювил започна деня като лидер и удържа на атаката на От Танак с Тойота Ярис. След това естонецът получи проблем с алтернатора. Той спря и изостана едва на 9-о място след края на деня.

В същото време шампионът Себастиен Ожие със Ситроен С3 остана без серво управление, след като удари каменен стълб, колебаейки се по кой път да поеме. Така той загуби близо 1 минута.

Ожие е 4-и, на 1 минута и 6 сек зад Нювил и на 3 сек зад Мийк. Последният имаше проблем със спирачките. Той загуби около 20 секунди, след като при преминаване през локва не успя да намали достатъчно скоростта и счупи задно колело.

Пети е Дани Сордо с Хюндай, който е на 6 сек зад Ожие. Следва Яри-Мати Латвала с Тойота, който спука гума, и е на близо 1 минута и половина от лидера Нювил.

От надпреварата отпадна Елфин Еванс от М-Спорт с Форд Фиеста, който се движеше 6-и, но се обърна по таван. Утре предстоят още 3 състезателни отсечки.