Начало Автомобили Официална предпремиера за България на новия Hyundai i30

Официална предпремиера за България на новия Hyundai i30

73
0

Вчера вечерта Централния шоурум на Hyundai бе окупиран от стотици гости и журналисти. В дома на марката, където друг път могат да се видят всички модели автомобили, този път властваше само един – най-новият модел i30. Колите бяха в цялата цветова гама, а всеки можеше да види отблизо автомобила. Това стана само ден, след като пред света бе показан и комби вариантът Hyundai i30 Wagon, чиято световна премиера ще бъде на автосалона в Женева.

Сред официалните гости на предпремиерното представяне бе и посланикът на република Корея Негово превъзходителство г-н Шин Бу-нам. Събитието уважиха представителни лица, известни личности, корпоративни клиенти и много журналисти. Водещ на церемонията бе българският актьор Иван Ласкин, който е част от семейството на Hyundai като дългогодишен клиент на марката. Официалната премиера ще бъде в дните на отворените врати, посветени изцяло на новия модел. На 25 и 26 февруари всички желаещи са поканени да посетят шоурума на Hyundai в Младост, ул. Околовръстен път 260, за да се запознаят отблизо с i30, да направят тестово шофиране и да получат преференциални условия. За тези, които искат първи да притежават най-новото, най-прогресивното и авангардно, са предвидени специалните високооборудвани лимитирани премиерни серии Progressive и Avantgarde.

Изцяло новият Hyundai i30  съвместява най-високите инженерни технологии с непреходния дизайн и доказаното качество в едно съвършено цяло. Освен това, новото поколение i30 се отличава с елегантност, стил и финес. Веднага впечатлява изцяло новата каскадна радиаторна решетка, която според дизайнерите е вдъхновена от формата на изливаща се, разтопена стомана и създава силно усещане за мощ и движение. Колата е с впечатляващи нови LED предни фарове, привличащите погледа LED дневни светлини и дизайна, които я правят наистина забележителна.

Под предния капак работят нови модерни бензинови и дизелови двигатели с турбокомпресор, които увеличават динамиката на изцяло новия i30 като в същото време в съчетание със 7-степенната трансмисия с двоен съединител осигуряват впечатляващо ниски нива на вредни емисии и разход на гориво. Акцент е новия бензинов 1.4 T-GDI, произвеждащ 140 к.с.

Новото поколение Hyundai i30 не просто е в крак с новите технологии, но диктува тенденциите. На борда ще се насладите на безпроблемен достъп до интегрирани системи за свързаност, навигация, информация и развлечение чрез „плаващия“ 8-инчов сензорен екран. Функциите LIVE Services и Apple CarPlay ще са с вас по време на всяко пътуване, а безжичното зареждане на смартфони е дискретен поглед към бъдещето.

Системите за сигурност са не по-малко впечатляващи. Малко автомобили са предлагали някога толкова голямо спокойствие на пътниците още в серийното оборудване. Изцяло новият i30 е първият Hyundai, оборудван с DAA-Система за разпознаване на умора на водача; AEB-Автономно аварийно задействане на спирачките; LDWS-Система за следене на пътната лента и предупреждение при нейното напускане; LKAS Система за поддържане на пътната лента; HBA-Система за автоматично превключване между дълги и къси светлини.