Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон официално подписа с Форс Индия

Окон официално подписа с Форс Индия

36
0

Естебан Окон официално подписа договор с тима на Форс Индия. В съобщението не бе посочено за колко време е контрактът.

„Много се вълнувам, че ще стана част от Форс Индия”, заяви 20-годишният французин. „Вече познавам доста добре екипа, тъй като бях тест пилот там през миналата година. Нямам търпение да работя отново с хората от Силвърстоун. Все още съм сравнително нов в света на Формула 1, но половината ми сезон в Мейнър ми донесе ценен опит. Чувствам се готов за тази нова възможност. Ще бъда много зает през следващите няколко месеца, за да се подготвя за предстоящото предизвикателство. Това означава, че ще изкарам много дни във фабриката, ще работя на симулатора, ще градя отношения с инженерите и всички останали в отбора. През целия си живот съм преследвал една цел и сега ще сграбча шанса с две ръце, за да донеса резултатите, които се очакват от мен. Искам да благодаря на всички в Мейнър и особено на хората в Мерцедес за тяхната подкрепа и вяра в мен. Нямам търпение за 2017 г. и първия ми пълен сезон във Формула 1.”

Съсобственикът на Форс Индия Виджай Маля заяви, че тимът приветства младия пилот и той няма съмнения, че Естебан ще се развива прекрасно в екипа.

„Наблюдаваме го от доста години и следихме прогреса му през малките категории, в които той постигна страхотни резултати. Представянето му и през миналата година по време на тестове ни убеди, че е повече от способен да се състезава редом със Серхио Перес. Форс Индия има традиция да инвестира в млади, талантливи пилоти. Идването на Естебан ще ни донесе свежа енергия и мотивация”, допълни Маля.

Шефът на Мерцедес Моторспорт Тото Волф също изрази задоволство от факта, че Окон се присъединява към Форс Индия като титуляр: „Естебан има забележителни постижения в малките формули, а извън колата е изключителна личност. За Формула 1 пък е положително, че в този случай талантът е по-важен от парите.”