Начало Moto News Открито писмо от президента на ФИМ Вито Иполито

Открито писмо от президента на ФИМ Вито Иполито

25
0

Президентът на ФИМ Вито Иполито разглежда последните събития от световния шампионат в открито писмо до общността на MotoGP. В него се казва:
Последните събития, възникнали във връзка с надпреварата за световната титла за 2015 г. в MotoGP, имаха вредно въздействие върху нашите състезания и отровиха атмосферата около спорта. Ние вървим далеч от традицията на спортсменството, което е част от наследството на мотоциклетизма.
Всеки има право да изрази собствените си идеи. Но думите и действията винаги имат последствия. Всеки човек трябва да поеме отговорност за тези последици.

Пилотите на първо място, трябва да са наясно с това. Всеки един от тях има хиляди фенове, които следват своите герои на пистата и се вслушват в това, което казват извън нея. Поради тази причина, ние съблюдаваме, не само в това първенство, но във всички наши дисциплини, те да бъдат най-добрият пример за това, което нашият спорт трябва и се стреми да бъде.

Тази отговорност се споделят и от хората, които са в техния антураж, като се започне с техните екипи и спонсори. Каквито и да са правдите и неправдите по въпроса, ако някои от тези хора ненужно налива масло в огъня с полемика за събития или решения, воден от твърдоглавие, то всички те правят много лоша услуга на спорта, работят в ущърб на цялата ни общност и на всички добри неща, които предлагаме на всички хора.
Пилотите, екипите, производителите и спонсорите трябва не само да спазват правилата, но трябва да приемат и решенията на служителите, каквито и да са те. В противен случай, те допринасят за анархия и подкопаване на бъдещото развитие на нашия спорт.
От името на ФИМ и всички онези, които полагат максимални усилия за постигане на щастлив завършек на това първенство, бих искал да изразя надежда, че по време на следващия, последен кръг във Валенсия, пилотите ще се борят на пистата по начин, който е в пълно съответствие с духа на феърплея.
Вито Иполито
Президент на ФИМ